Greqi, Syriza: Marrëdhëniet mes dy vendeve duhet t’i shikojmë në mënyra më kreative

Kryetari i SYRIZA-Aleancës Progresive në Greqi, Stefanos Kasselakis, u takua me përfaqësues të komunitetit shqiptar në këtë vend. “Emigracioni është një çështje që SYRIZA nuk e ka përdorur kurrë si mjet, në raport me partitë e tjera në vendin tonë dhe ne jemi krenarë për qëndrimin e përgjegjshëm që kemi mbajtur”, theksoi presidenti i SYRIZA-s.

Stefanos Kasselakis argumentoi se shqipja mund të ekzistojë si gjuhë e huaj e zgjedhur në shkollat ​​greke krahas greqishtes si gjuhë e dytë në territorin e Shqipërisë.

Nga ana tjetër Etmond Guri, përfaqësues i Diasporës Shqiptare në Greqi tha se “Ne e konsiderojmë të rëndësishme që SYRIZA-Aleanca Progresive të jetë organi politik që, siç ka treguar në të kaluarën, mund të kontribuojë për të qenë qytetarë të barabartë të vendit, për t’u anëtarësuar dhe jo për t’u asimiluar. Siç i ka hije një demokracie”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *